Wijziging keurmeester: meer informatie vindt u hier

Zondag 15 juni 2014 organiseert de Nederlandse Boxer Club in samenwerking met de Kringgroep Flevoland haar jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch (KCM) op het oefenterrein van de Kringgroep Flevoland, Hondensportpark Lelystad, Hondsdraf 34a, 8219 PW te Lelystad. Het terrein is open vanaf 8.00 uur en de keuringen beginnen om 9.30 uur.


INSCHRIJVING IS  GESLOTEN

Routebeschrijving via Google Maps

 

De avond vooraf

Ook dit keer zal er een barbecue en begroetings/feestavond georganiseerd worden voorafgaand aan de KCM, uiteraard met een extra feestelijk tintje. We zouden het op prijs stellen als u zich, vooraf, voor de barbecue zou willen opgeven. Dit kan tegelijk met uw inschrijving voor de KCM op het inschrijfformulier. Zo weten wij het aantal aanwezige personen i.v.m. reservering. Kosten € 15,00 p.p. Mocht u aan de barbecue willen deelnemen zonder in te schrijven voor de KCM kunt u contact opnemen met de organisatie. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)Opgave tijdens de avond is niet mogelijk.

Overnachten in Lelystad tijdens het weekend van de KCM.

U kunt met uw caravan/camper komen naar het hondensportpark in Lelystad, u dient zich dan wel even van te voren aan te melden. Aanmelden kunt u doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Indien u naar een hotel of een camping wilt gaan kunt u o.a. kiezen uit de volgende adressen:

Camping:

Camping de Houtrib
Camping ’t Oppertje
Camping de Gaard & Doors Logies

Hotel:

Hotel Lelystad Airport
Waterlodge & Hotel ark de Aalscholver


 

Wij hebben voor die dag de volgende raskeurmeesters uitgenodigd:

Gele reuen

:

Mrs. M. Wildman

(GB)

Gestroomde reuen

:

Dhr. Oliver Erat

(A)

Gele teven

:

Dhr. Roel Venema

(NL)

Gestroomde teven

:

Dhr. John Williams

(NL)

Reserve keurmeester

:

Dhr. Piet Roosenboom

(B)

 

Voor dhr. Venema zal deze Kampioenschapsclubmatch een speciaal randje hebben. Hij neemt op deze dag, na 30 jaar nationaal en internationaal gekeurd te hebben, afscheid als keurmeester.

 

De keuringen vinden plaats in de volgende klassen:
1. Babyklas (4-6 maanden)
2. Puppyklas (6-9 maanden)
3. Jeugdklas (9-18 maanden)
4. Tussenklas (15-24 maanden)
5. Openklas (vanaf 15 maanden)
6. Fokkersklas (vanaf 9 maanden) (fokker is eigenaar)
7. Gebruikshondenklas *
8. Kampioensklas *
9. Veteranenklas (vanaf 8 jaar)
10. Fokkerijklas (minimum 3 en maximaal 5 honden in dezelfde kleurslag, ongeacht het geslacht, gefokt door dezelfde persoon, maar niet noodzakelijkerwijze in diens eigendom. Deze honden dienen ook in één van de voorgaande klassen zijn ingeschreven.)
11. Nakomelingenklas (reu e/o teef met min.3 of max. 5 nakomelingen)

Voor de klassen 7 (gebruikshonden) en 8 (kampioens) dient men een kopie gerechtigheidverklaring mee te sturen. Indien niet bijgesloten, dan wordt de hond in de openklas ingeschreven. Tevens dient men dezelfde (kopie) gerechtigheidverklaring mee te nemen naar de KCM. Een eventueel rashondenlogboek vóór aanvang van de keuringen in de ring afgeven. Voor elke ingeschreven hond telt, dat men het inentingsboekje/(Europees) paspoort bij zich dient te hebben.

 

Wat is een Kampioenschapsclubmatch?

Op een Kampioenschapsclubmatch (hierna te noemen KCM) worden de honden gekeurd op schoonheid (exterieur), tevens wordt het gangwerk beoordeeld. Elke rasvereniging mag jaarlijks een KCM organiseren. Op een KCM kunnen punten behaald worden voor het kampioenschap van een hond. Dit geldt voor de klassen 3 t/m 9. De beste reu en de beste teef krijgen het CAC (Certificat d’Aptitude au Championat), welke op de KCM dubbel telt. (2 punten i.p.v. 1) Bij 4 punten is de hond Nederlands Kampioen. De Reserve beste reu en reserve beste teef krijgen het RES CAC, maar dit telt voor een heel CAC, dus 1 punt. De beste boxer van de dag krijgt de titel Clubwinnaar 2014 . Nadat alle honden gekeurd zijn, wordt van de 4 ringen 1 grote ring gemaakt, waar de eindkeuringen plaats vinden. In alle klassen worden de beste 4 honden geplaatst en deze ontvangen een beker. Uit de 4 nrs. 1 in de babyklasse wordt de Beste Baby gekozen en uit de 4 nrs. 1 in de puppyklasse wordt de Beste Puppy gekozen. Hierna wordt de Beste gele reu (jaarwinnaar) en de Beste gestroomde reu (jaarwinnaar) en daarna de Beste reu (CAC) en de Reserve Beste reu (RES CAC) gekozen. Hetzelfde bij de teven. Na deze keuringen worden de Beste Jeugdhond en de Beste Veteraan verkozen. Alle 4 de nrs. 1 in de jeugdklas krijgen de titel Jeugdjaarwinnaar. Hierna volgt de verkiezing van de Beste van het ras, die de titel Clubwinnaar 2014 krijgt. In de catalogus zal een nog uitgebreider verslag van het bovenstaande staan. Alle ingeschreven boxers krijgen een keurverslag en een aandenken aan deze tentoonstelling. Elke boxer met een officiële stamboom, en in de erkende kleur geel of gestroomd, mag meedoen. Behalve monorchide of cryptorchide reuen. Meedoen kan al vanaf de leeftijd van 4 maanden. De eigenaar hoeft geen lid van de Nederlandse Boxer Club te zijn. Op de KCM wordt uw boxer gekeurd door een rasspecialist. Aan het eind van de dag krijgt u een verslag van uw boxer met de beoordeling: uitmuntend, zeer goed, goed of matig. In de baby- en puppyklassen zijn de beoordelingen: Veel belovend, belovend of weinig belovend.

 

Waarom naar de Kampioenschapsclubmatch?

De KCM is zeker niet alleen voor fokkers, maar juist voor de particuliere boxerbezitter (Of bezit hij/zij ons?). Op deze dag rekenen we op minstens 150 boxers. Dus heel wat moois om naar te kijken. Misschien is de vader of moeder van uw boxer er wel. Of één of meerdere van de (nest) broers of zussen. Leuk om dan ervaringen uit te wisselen met hun eigenaren. Er zal deze dag zeker wel wat competitie zijn, maar gezelligheid zal de hoofdtoon voeren. En bedenk wel, dat het best leuk is om een keurverslag van uw boxer te krijgen, maar ook al valt de beoordeling tegen, voor u is hij toch de allerliefste en mooiste boxer die er is. De KCM vindt plaats op het oefenterrein van de Kringgroep Flevoland. Op dit terrein zijn 4 ringen uitgezet, waar de honden gekeurd worden. Verder zullen er op het terrein diverse tenten staan, waar men wat kan eten of drinken, hondenspulletjes kopen enz. Aan de kinderen zal ook zeker gedacht worden. Tevens zal er een stand staan met het secretariaat van de boxerclub, waar men met evt. vragen terecht kan.

 

De dag van de Kampioenschapsclubmatch

Bij aankomst op het terrein van de Kringgroep Flevoland (zie routebeschrijving) dient u zich te melden bij het secretariaat. Nadat u het bevestigingsformulier heeft laten zien, krijgt u de catalogus en uw draagnummer(s). Indien u een rashondenlogboek heeft, dan dient u dit vóór aanvang van de keuringen in te leveren in de ring waar uw hond gekeurd wordt, anders wordt de kwalificatie van de desbetreffende hond hierin niet vermeld. In de catalogus staat het programma van deze dag en de ring, waarin uw hond gekeurd wordt.

Meenemen deze dag: Als eerste vereiste: een goed humeur en uw Boxer(s). De bevestiging van inschrijving, welke u ongeveer een week voor de KCM ontvangt. Het inentingsboekje/Europees paspoort en een kopie stamboom. Voor honden in de Gebruikshonden of Kampioensklasse dient u een (kopie) bewijs van gerechtigheid om in deze klas uit te komen, bij u te hebben. Dit moet hetzelfde document zijn, als u bij uw inschrijving hebt meegestuurd. Een partytent voor extreem weer (regen/zon). U kunt misschien met andere boxer kennissen afspreken, wie evt. een tent meeneemt, want op het terrein is de ruimte tot op zekere hoogte beperkt. Voor de hond: Een lange riem (geen flexi rollijn) met showketting of slipketting. Een bak voor eten/drinken + een fles/jerrycan voor water. Een hondenkleedje. Indien mogelijk een bench, zodat u ook even zonder hond rond kunt lopen. Denk daarbij ook aan een stuk plastic of iets dergelijks, zodat bij regen de bench afgedekt kan worden. Een speeltje om de aandacht van uw hond te trekken (mag officieel niet). Een doek om uw boxer een beetje op te poetsen als hij/zij een beetje smerig is. Voor uzelf: Een stoeltje. Regenkleding (wat hopelijk niet nodig is) Makkelijk zittende kleding en schoenen om in de ring te lopen. Een fototoestel.

Let op: u moet zelf in de gaten houden, wanneer u aan de beurt bent. Er wordt gekeurd in de volgorde, zoals die in de catalogus is vermeld, dus als eerste komen de ‘baby’s in de ring. Laat, voordat u in de ring moet verschijnen, uw hond even goed uit op de daarvoor bestemde uitlaatplaatsen. In de ring bevinden zich de keurmeester, ringcommissaris, schrijver en ringmeester. Let op de aanwijzingen van de ringmeester. Hij/zij zal u op nummervolgorde aan de rand van de ring een plek wijzen. Let verder op uw hond om eventuele incidenten te voorkomen. De keurmeester zal uw hond in stand en in draf beoordelen. Veel hangt af van het gangwerk van de hond en de wijze waarop hij/zij wordt voorgebracht. Tevens zal de keurmeester het gebit bekijken. Als u niet direct in de ring moet, kijk dan eens naar de meer ervaren exposanten, hoe zij hun hond voorbrengen. Schroom ook niet om vragen te stellen aan andere exposanten.

Heeft u vragen m.b.t. de KCM mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens de werkgroep KCM,

Willem Netel